This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Problem Install Sentora 2.0.1
#1
[Not Solved] Problem Install Sentora 2.0.1
I install without problems, i try Centos 8 and Ubuntu, finalñy use Ubuntu.

Is the same server, Ubuntu 20 Reinstall, and running the Installer, all the same, finally from SSh indicate all perfect, reboot and access and see, some services are down.

Wait time and check other time, and with the same result, the services always down are :

Quote:HTTP (port 80 is open)
HTTPS (port 443 is closed)
FTP (port 21 is open)
SMTP (port 25 is open)
POP3 (port 110 is open)
IMAP (port 143 is open)
SMTPTLS (port 587 is closed)
MySQL (port 3306 is open)
DNS (port 53 is open)

And this is the most strange, because never until i see this in other installs, never show HTTPS (port 443 is closed) or SMTPTLS (port 587 is closed)

Always i try see SSL module and dont show nothing, really very strange and i have domains add, also restart the server with the same situation.

Also i try reinstall Sentora and the result is the same.


Quote:named 638 bind 21u IPv4 21859 0t0 TCP localhost:53 (LISTEN)
named 638 bind 24u IPv4 21942 0t0 TCP 173.81.140:53 (LISTEN)
named 638 bind 26u IPv6 21944 0t0 TCP localhost:53 (LISTEN)
named 638 bind 28u IPv6 21956 0t0 TCP [fe80::216:3eff:feed:e660]:53 (LISTEN)
named 638 bind 29u IPv4 22129 0t0 TCP localhost:953 (LISTEN)
sshd 680 root 3u IPv4 21716 0t0 TCP *:22 (LISTEN)
sshd 680 root 4u IPv6 21727 0t0 TCP *:22 (LISTEN)
mysqld 752 mysql 21u IPv4 23123 0t0 TCP localhost:33060 (LISTEN)
mysqld 752 mysql 24u IPv4 23125 0t0 TCP localhost:3306 (LISTEN)
proftpd 755 nobody 0u IPv6 22433 0t0 TCP *:21 (LISTEN)
apache2 1292 root 4u IPv6 24837 0t0 TCP *:80 (LISTEN)
apache2 1293 www-data 4u IPv6 24837 0t0 TCP *:80 (LISTEN)
apache2 1295 www-data 4u IPv6 24837 0t0 TCP *:80 (LISTEN)
apache2 1296 www-data 4u IPv6 24837 0t0 TCP *:80 (LISTEN)
apache2 1297 www-data 4u IPv6 24837 0t0 TCP *:80 (LISTEN)
master 1629 root 13u IPv4 25470 0t0 TCP *:25 (LISTEN)
master 1629 root 14u IPv6 25471 0t0 TCP *:25 (LISTEN)
master 1629 root 96u IPv4 25551 0t0 TCP localhost:10025 (LISTEN)
dovecot 1646 root 17u IPv4 25945 0t0 TCP *:4190 (LISTEN)
dovecot 1646 root 25u IPv4 25960 0t0 TCP *:110 (LISTEN)
dovecot 1646 root 40u IPv4 25991 0t0 TCP *:143 (LISTEN)
apache2 1660 www-data 4u IPv6 24837 0t0 TCP *:80 (LISTEN)
apache2 2490 www-data 4u IPv6 24837 0t0 TCP *:80 (LISTEN)
apache2 2491 www-data 4u IPv6 24837 0t0 TCP *:80 (LISTEN)
apache2 2492 www-data 4u IPv6 24837 0t0 TCP *:80 (LISTEN)
apache2 2514 www-data 4u IPv6 24837 0t0 TCP *:80 (LISTEN)
apache2 2849 www-data 4u IPv6 24837 0t0 TCP *:80 (LISTEN)




But the most strange is in other server you can show all the ports right, and is the same server, the same configuraton and the same OS :

Quote:dovecot 552 root 17u IPv4 20912 0t0 TCP *:4190 (LISTEN)
dovecot 552 root 25u IPv4 20985 0t0 TCP *:110 (LISTEN)
dovecot 552 root 40u IPv4 20998 0t0 TCP *:143 (LISTEN)
named 559 bind 21u IPv4 22988 0t0 TCP localhost:53 (LISTEN)
named 559 bind 24u IPv4 23114 0t0 TCP 173.81.78:53 (LISTEN)
named 559 bind 26u IPv6 23125 0t0 TCP localhost:53 (LISTEN)
named 559 bind 28u IPv6 23178 0t0 TCP [fe80::216:3eff:febe:8493]:53 (LISTEN)
named 559 bind 29u IPv4 23414 0t0 TCP localhost:953 (LISTEN)
sshd 620 root 3u IPv4 22526 0t0 TCP *:22 (LISTEN)
sshd 620 root 4u IPv6 22537 0t0 TCP *:22 (LISTEN)
apache2 626 root 4u IPv6 22002 0t0 TCP *:443 (LISTEN)
apache2 626 root 6u IPv6 22006 0t0 TCP *:80 (LISTEN)
apache2 729 www-data 4u IPv6 22002 0t0 TCP *:443 (LISTEN)
apache2 729 www-data 6u IPv6 22006 0t0 TCP *:80 (LISTEN)
apache2 745 www-data 4u IPv6 22002 0t0 TCP *:443 (LISTEN)
apache2 745 www-data 6u IPv6 22006 0t0 TCP *:80 (LISTEN)
proftpd 777 nobody 0u IPv6 24366 0t0 TCP *:21 (LISTEN)
mysqld 823 mysql 21u IPv4 26139 0t0 TCP localhost:33060 (LISTEN)
mysqld 823 mysql 24u IPv4 26205 0t0 TCP localhost:3306 (LISTEN)
master 1086 root 13u IPv4 25428 0t0 TCP *:25 (LISTEN)
master 1086 root 14u IPv6 25429 0t0 TCP *:25 (LISTEN)
master 1086 root 96u IPv4 25509 0t0 TCP localhost:10025 (LISTEN)
lfd\x20UI 1326 root 4u IPv6 27154 0t0 TCP *:6450 (LISTEN)
apache2 1341 www-data 4u IPv6 22002 0t0 TCP *:443 (LISTEN)
apache2 1341 www-data 6u IPv6 22006 0t0 TCP *:80 (LISTEN)
apache2 1342 www-data 4u IPv6 22002 0t0 TCP *:443 (LISTEN)
apache2 1342 www-data 6u IPv6 22006 0t0 TCP *:80 (LISTEN)
apache2 1343 www-data 4u IPv6 22002 0t0 TCP *:443 (LISTEN)
apache2 1343 www-data 6u IPv6 22006 0t0 TCP *:80 (LISTEN)
apache2 1576 www-data 4u IPv6 22002 0t0 TCP *:443 (LISTEN)
apache2 1576 www-data 6u IPv6 22006 0t0 TCP *:80 (LISTEN)
apache2 1577 www-data 4u IPv6 22002 0t0 TCP *:443 (LISTEN)
apache2 1577 www-data 6u IPv6 22006 0t0 TCP *:80 (LISTEN)
apache2 1578 www-data 4u IPv6 22002 0t0 TCP *:443 (LISTEN)
apache2 1578 www-data 6u IPv6 22006 0t0 TCP *:80 (LISTEN)
apache2 9120 www-data 4u IPv6 22002 0t0 TCP *:443 (LISTEN)
apache2 9120 www-data 6u IPv6 22006 0t0 TCP *:80 (LISTEN)
apache2 9699 www-data 4u IPv6 22002 0t0 TCP *:443 (LISTEN)
apache2 9699 www-data 6u IPv6 22006 0t0 TCP *:80 (LISTEN)


Other think i see is that php put this :

PHP Version 7.4.3-4ubuntu2.22

When in all servers after install put only PHP Version 7.4.33 and works perfectly

Also i see that server works bad use : Ubuntu 20.04.6 LTS, amd the server works fin use Ubuntu 20.04 LTS

Is the only i believe happend and i thnk the problem is Image install from VPS provider

Thanks in advanced, regards.


Attached Files Thumbnail(s)
           
Reply
Thanks given by:
#2
[Not Solved] RE: Problem Install Sentora 2.0.1
As a note about the 443 showing as 'closed' - This may show until you set a domain to use an SSL certificate since apache is not listening on that port. By default, apache only listens on 80 (or whatever port you set it to if using a custom port). After adding SSL to a domain, LISTEN 443 will be added to the vhosts-conf and can be pinged to check if open.

I believe the same thing happens with the SMTPTLS. If you have not set up your SMTP to use TLS, it will also show as 'closed'.

If you look on my site HERE you will see on the service status that they are open.
-TGates - Project Council

SEARCH the Forums or read the DOCUMENTATION before posting!
Support Sentora and Donate: HERE

Find my support or modules useful? Donate to TGates HERE
Developers and code testers needed!
Contact TGates for more information
Reply
Thanks given by:
#3
[Not Solved] RE: Problem Install Sentora 2.0.1
(06-01-2024, 03:24 AM)franmm25 Wrote: I install without problems, i try Centos 8 and Ubuntu, finalñy use Ubuntu.

Is the same server, Ubuntu 20 Reinstall, and running the Installer, all the same, finally from SSh indicate all perfect, reboot and access and see, some services are down.

Wait time and check other time, and with the same result, the services always down are :


And this is the most strange, because never until i see this in other installs, never show HTTPS (port 443 is closed) or SMTPTLS (port 587 is closed)

Always i try see SSL module and dont show nothing, really very strange and i have domains add, also restart the server with the same situation.

Also i try reinstall Sentora and the result is the same.






But the most strange is in other server you can show all the ports right, and is the same server, the same configuraton and the same OS :



Other think i see is that php put this :

PHP Version 7.4.3-4ubuntu2.22

When in all servers after install put only PHP Version 7.4.33 and works perfectly

Also i see that server works bad use : Ubuntu 20.04.6 LTS, amd the server works fin use Ubuntu 20.04 LTS

Is the only i believe happend and i thnk the problem is Image install from VPS provider

Thanks in advanced, regards.

Hi @[Franmm25],

I know that port 443 (HTTPS) will not show opened until an SSL vhost is active. This is for security. As for port 587 (SMTP) im really not sure. TGates might be able to help.
-Jettaman-

NEW: Sentora v.2.0.1 has been released!!!

Sentora's quick recovery depends on community support and donations. We need to stand as one and help Sentora into the future.

Donate HERE and do your part. We thank you for your support.
Reply
Thanks given by:
#4
[Not Solved] RE: Problem Install Sentora 2.0.1
I can fix this and now put all fine :

HTTP (port 80 is open)
FTP (port 21 is open)
SMTP (port 25 is open)
POP3 (port 110 is open)
IMAP (port 143 is open)
MySQL (port 3306 is open)
DNS (port 53 is open)

Now everything is fine, but I have not used it even once, nor have I activated SSL, at all, before I solved it, I did not get the domains in the SSL module, I even tried to create the folders in the SSL folder in the root of the domains, with the proper owner, and not even those, and how I solved this, .....

Well, doing what one of you told me in this forum:

https://forums.sentora.org/showthread.php?tid=13046

Code:
setso --set apache_changed "1717016703"

Code:
setso --set panel_ssl_tx ""

Code:
setso --set apache_port "80"

Code:
setso --set sentora_port "80"

Code:
setso --set dbversion "2.0.0"

Code:
bash <(curl -L -Ss https://sentora.org/update_2.0.1)

When I finished doing this, the ports appeared open again, and in the SSL panel, in the module, the domains to create the SSL appeared.

I dont know what happend because i make fresh install, and nothing more, regards
Reply
Thanks given by:
#5
[Not Solved] RE: Problem Install Sentora 2.0.1
Great! Glad you go that sorted out. Just in time for Sentora 2.0.2 to be released!

Sentora v2.0.2
-TGates - Project Council

SEARCH the Forums or read the DOCUMENTATION before posting!
Support Sentora and Donate: HERE

Find my support or modules useful? Donate to TGates HERE
Developers and code testers needed!
Contact TGates for more information
Reply
Thanks given by:
#6
[Not Solved] RE: Problem Install Sentora 2.0.1
(06-01-2024, 01:31 PM)TGates Wrote: Great! Glad you go that sorted out. Just in time for Sentora 2.0.2 to be released!

Sentora v2.0.2


Other fresh install and the same you can see here, i try make the same and comment here.

P.D : The strange now is also port 53 block


Attached Files Thumbnail(s)
   
Reply
Thanks given by:
#7
[Not Solved] RE: Problem Install Sentora 2.0.1
(06-01-2024, 06:52 PM)franmm25 Wrote: Other fresh install and the same you can see here, i try make the same and comment here.

P.D : The strange now is also port 53 block

franmm25,

This port 587 will remain closed until you manually setup postfix/dovecot with TLS cert. This is not a bug or issue.

You seem to be getting different results with your fresh installs everytime. Not sure what is happening. The code installs the same way everytime.
-Jettaman-

NEW: Sentora v.2.0.1 has been released!!!

Sentora's quick recovery depends on community support and donations. We need to stand as one and help Sentora into the future.

Donate HERE and do your part. We thank you for your support.
Reply
Thanks given by:
#8
[Not Solved] RE: Problem Install Sentora 2.0.1
In the end, different results were received regarding the ports, because different providers were not providing clean images for the installation and in some cases they even had php pre-installed, what I do note is that those ports remain closed on 443 and 587. , 443 is released when using SSL and 587 I don't know if Sentora has any procedure to obtain the certificate, if so let's see if you can tell me how to obtain the certificate for postfix and dovecot, greetings and thank you for your help and happy that Sentora continues to evolve, I have been working on the Zpanel project for many years and I use it in all types of projects, thank you very much
Reply
Thanks given by:


Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
Is it compatible Certbot with Sentora SSL module franmm25 1 194 06-10-2024, 04:40 AM
Last Post: TGates
SMTPTLS port 587 Close after fresh Install franmm25 5 261 06-10-2024, 04:37 AM
Last Post: TGates
SSL problem fresh install franmm25 0 215 06-02-2024, 10:26 AM
Last Post: franmm25

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)