This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

No GUI after install
#1
[Not Solved] No GUI after install
Just installed Sentora on a Centos 6.5 64bit VPS (OVZ)

I cannot access interface using http://publicipaddress

During install I got this:

Quote: <div class="dbwarning"><strong>Critical Error:</strong> [0100] - Unable to connect or authenticate to the Sentora database (<em>zpanel_core</em>).<p>We advice that you contact the server administrator to ensure that the database server is online and that[ OK ]rect connection parameters are being used.</p></div>Stopping httpd:
Starting httpd: httpd: Syntax error on line 1010 of /etc/httpd/conf/httpd.conf: Could not open configuration file /etc/zpanel/configs/apache/httpd.conf: No such file or directory
[FAILED]
Shutting down postfix: [FAILED]
Starting postfix: [FAILED]
Stopping Dovecot Imap: [FAILED]
Stopping crond: [ OK ]
Starting crond: [ OK ]
Stopping mysqld: [ OK ]
Starting mysqld: [ OK ]
Stopping named: [ OK ]
Cannot find configuration file. You could create it by system-config-bind
proftpd: unrecognized service
Stopping atd: [ OK ]
Starting atd: [ OK ]
##############################################################
# Congratulations Sentora has now been installed on your #
# server. Please review the log file left in /root/ for #
# any errors encountered during installation. #
# #
# Save the following information somewhere safe: #
# MySQL Root Password :
# MySQL Postfix Password :
# Sentora Username : zadmin #
# Sentora Password :
# #
# Sentora Web login can be accessed using your server IP #
# inside your web browser. #
# #
##############################################################

Restart your server now to complete the install (y/n)? y


Quote:[root@test ~]# ./sentora_install_centos.sh
php-5.3.3-27.el6_5.2.x86_64
httpd-2.2.15-31.el6.centos.x86_64
mysql-5.1.73-3.el6_5.x86_64
bind-9.8.2-0.23.rc1.el6_5.1.x86_64
postfix-2.6.6-6.el6_5.x86_64
dovecot-2.0.9-7.el6_5.1.x86_64
You appear to have a server with apache/mysql/bind/postfix already installed;
This installer is designed to install and configure Sentora on a clean OS
installation only!

Any idea?
Reply
Thanks given by:
#2
[Not Solved] RE: No GUI after install
Seem MySQL/ install failed here. And likely APACHE

Would you retry install again?

Which installer are you using?

Ps: Sentora is still in beta and not released yet.
No support using PM (Auto adding to IGNORE list!), use the forum. 
How to ask
Freelance AWS Certified Architect & SysOps// DevOps

10$ free to start your VPS

Reply
Thanks given by:
#3
[Not Solved] RE: No GUI after install
It's look like you have installed one or more of listed apps: apache, mysql, bind, postfix. Remove them and try again.
Reply
Thanks given by:
#4
[Not Solved] RE: No GUI after install
If the OS images from your VPS provider already have services installed you can reinstall the OS and before you run the Sentora/Zpanel install remove all the services i could find by the next 2 command lines:
Code:
yum remove -y httpd php php-pear php-mysql php-cli php-common mysqld mysql MariaDB-common MariaDB-compat MariaDB-server phpMyAdmin postfix dovecot sendmail ProFTPd vsftpd named bind bind9 pdns pdns-backend-mysql pdns-server pdns-server-backend-mysql
Code:
yum clean all
●●●●●●●
My Sentora DemoMy GithubAuxio Github
Zentora themeS-Type themeCstyleX theme
flat-color-iconssmall-n-flat-icons
●●●●●●●


Reply
Thanks given by:
#5
[Not Solved] RE: No GUI after install
(10-15-2014, 05:54 PM)Ron-e Wrote: If the OS images from your VPS provider already have services installed you can reinstall the OS and before you run the Sentora/Zpanel install remove all the services i could find by the next 2 command lines:
Code:
yum remove -y httpd php php-pear php-mysql php-cli php-common mysqld phpMyAdmin postfix dovecot sendmail ProFTPd vsftpd named pdns pdns-backend-mysql pdns-server pdns-server-backend-mysql
Code:
yum clean all

I know in theory why we tell people to do this, but I've never had any issues EVER with services being installed already on CentOS (I must admit I've never tried it on Ubuntu though). I wouldn't really say that would be an issue IMHEO Ron-e.
Nigel Caldwell,
CEO / System Administrator,
Jigsaw Hosting Group.

KEEP AN EYE OUT FOR SABRE ((S)entora (A)uto (B)illing Sotwa(re)).

Need a [Image: Digital.png] Cloud Server??

My Blog | Like me on Facebook | Follow me on Twitter
Reply
Thanks given by:
#6
[Not Solved] RE: No GUI after install
With my old vps provider i had problems with this and it was suggested that that was the problem.
Don't know if this is the problem with the OP but just in case, don't see that it can hurt if it isn't..
●●●●●●●
My Sentora DemoMy GithubAuxio Github
Zentora themeS-Type themeCstyleX theme
flat-color-iconssmall-n-flat-icons
●●●●●●●


Reply
Thanks given by:
#7
[Not Solved] RE: No GUI after install
(10-15-2014, 10:31 PM)Ron-e Wrote: With my old vps provider i had problems with this and it was suggested that that was the problem.
Don't know if this is the problem with the OP but just in case, don't see that it can hurt if it isn't..

I wasn't having a go man.

I was just saying in my opinion this has never been an issue for me, but every user is different.
Nigel Caldwell,
CEO / System Administrator,
Jigsaw Hosting Group.

KEEP AN EYE OUT FOR SABRE ((S)entora (A)uto (B)illing Sotwa(re)).

Need a [Image: Digital.png] Cloud Server??

My Blog | Like me on Facebook | Follow me on Twitter
Reply
Thanks given by:


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
Install guide wget over http? edavidf 5 884 07-30-2020, 03:23 AM
Last Post: edavidf
SSL install breaks apache service EGOSKY123 0 249 07-22-2020, 12:34 PM
Last Post: EGOSKY123
PLZ Help me install ssl in my own VPS Centos7 Sentora panel younessesoft 1 856 05-26-2020, 07:34 PM
Last Post: 5050

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)