This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

DNS does not work Bind problem...
#11
[Solved] RE: DNS does not work Bind problem...
(07-01-2019, 12:04 AM)Greval Wrote: It has been marked as pending for 2 days...

Code:
################################################################
# Apache VHOST configuration file
# Automatically generated by Sentora 1.0.3
# Generated on: 19:01 29th Jun 2019 CEST
#==== YOU MUST NOT EDIT THIS FILE : IT WILL BE OVERWRITTEN ====
# Use Sentora Menu -> Admin -> Module Admin -> Apache config
################################################################

Listen 80

# Configuration for Sentora control panel.
<VirtualHost *:80>
ServerAdmin zadmin@localhost
DocumentRoot "/etc/sentora/panel/"
ServerName panel.next-station.fr
ErrorLog "/var/sentora/logs/sentora-error.log"
CustomLog "/var/sentora/logs/sentora-access.log" combined
CustomLog "/var/sentora/logs/sentora-bandwidth.log" common
AddType application/x-httpd-php .php
<Directory "/etc/sentora/panel/">
Options +FollowSymLinks -Indexes
   AllowOverride All
   Require all granted
</Directory>

# Custom settings are loaded below this line (if any exist)

</VirtualHost>

################################################################
# Sentora generated VHOST configurations below.....
################################################################

My domain name has been waiting for two days on Sentora  ...

Ah OK, that looks more like an issue with the Sentora daemon not running.

If you log into Sentora, go to Admin -> Sentora Config and scroll to the bottom, what does the Sentora Daemon section show?

It should look something like this:

Sentora Daemon

Next Daemon Run:  15:15 30th Jun 2019 BST
Last Daemon Run:  15:10 30th Jun 2019 BST
Last Day Daemon Run:  15:15 29th Jun 2019 BST
Last Week Daemon Run:  14:00 28th Jun 2019 BST
Last Month Daemon Run:  13:50 29th Jun 2019 BST

Keith
Reply
Thanks given by:
#12
[Solved] RE: DNS does not work Bind problem...
Sentora does not generate in the file...

It looks like this, actually.

I have :
Sentora Daemon
Next Daemon Run: 19:06 29th Jun 2019 CEST
Last Daemon Run: 19:01 29th Jun 2019 CEST
Last Day Daemon Run: 19:01 29th Jun 2019 CEST
Last Week Daemon Run: 19:01 29th Jun 2019 CEST
Last Month Daemon Run: 19:01 29th Jun 2019 CEST
Reply
Thanks given by:
#13
[Solved] RE: DNS does not work Bind problem...
(07-01-2019, 08:54 PM)Greval Wrote: Sentora does not generate in the file...

It looks like this, actually.

I have :
Sentora Daemon
Next Daemon Run: 19:06 29th Jun 2019 CEST
Last Daemon Run: 19:01 29th Jun 2019 CEST
Last Day Daemon Run: 19:01 29th Jun 2019 CEST
Last Week Daemon Run: 19:01 29th Jun 2019 CEST
Last Month Daemon Run: 19:01 29th Jun 2019 CEST

Is it updating the "Next Daemon Run" date every five minutes or did you have to press the "Go" button for the "Queue a full daemon run (reset)" option to get those dates generated?

I think you should have a read through this thread, starting from the post I have linked to (because I don't think the first few posts are relevant to you) and follow the advice about checking the daemon is running, and checking the crontab, etc.:

http://forums.sentora.org/showthread.php...4#pid19314

I suspect that the cron is working correctly and that there's an error being generated when the daemon tries to run, so it crashes out and doesn't run properly, but you should see this by looking at the daemon run log (again, one of the posts in the above thread explains this).

Let me know once you've had a good read through and tried out the suggestions - obviously "cherry-pick" the suggestions that seem relevant and, where the discussion is about other problems, read past them Smile

Keith.
Reply
Thanks given by:
#14
[Solved] RE: DNS does not work Bind problem...
Cron wasn't installed, is that normal?

After the installation of Cron everything works!

Thank you for your help! Soon Sentora should install Cron automatically during the installation! Thank you for your helpWink
Reply
Thanks given by:
#15
[Solved] RE: DNS does not work Bind problem...
(07-01-2019, 09:49 PM)Greval Wrote: Cron wasn't installed, is that normal?

After the installation of Cron everything works!

Thank you for your help! Soon Sentora should install Cron automatically during the installation! Thank you for your helpWink

Cron should be installed with Sentora, but perhaps there is an issue with the installation script running on Ubuntu - I don't know, I use CentOS but maybe someone else could comment? The fact that you appear to have installed Sentora more than once and this has happened each time is a bit worrying...

It might also be worth manually going through the cron section of the installation script you used (probably this one? -> https://raw.githubusercontent.com/sentor...install.sh) and just making sure your late installation of cron is caught up with everything and no essential steps have been missed out.

Keith.
Reply
Thanks given by:
#16
[Solved] RE: DNS does not work Bind problem...
I reinstalled everything, don't worry! And indeed this is a problem for Ubuntu users.

Have a good day!
Reply
Thanks given by:
#17
[Solved] RE: DNS does not work Bind problem...
Interesting, this is why I always have used Ubuntu since the installer has worked just fine for me every time. (On VMs and on actual servers.) Maybe the Ubuntu repository its self has changed recently.
-TGates - Head of Support

SEARCH the Forums or read the DOCUMENTATION before posting!
Modules Maintained: 13 - Module Installs: 108k+

Find my support or modules helpful? Donate HERE
Get your domains using my affiliate link:
GoDaddy - Domains
Reply
Thanks given by:
#18
[Solved] RE: DNS does not work Bind problem...
(07-03-2019, 11:50 PM)TGates Wrote: Interesting, this is why I always have used Ubuntu since the installer has worked just fine for me every time. (On VMs and on actual servers.) Maybe the Ubuntu repository its self has changed recently.

I might try a test Ubuntu VM and see if I can see any obvious issues... I think it was Ubuntu 14.04.

Keith
Reply
Thanks given by:


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
Bind.log ERRORs CMs222 6 2,680 10-26-2018, 08:11 AM
Last Post: fearworks
Problem Setup DNS Slave rizkypratama 1 1,828 10-31-2017, 04:01 PM
Last Post: gozfly
DNS not working - need bind restart dragosxps 1 2,366 04-22-2017, 05:25 PM
Last Post: Ron-e

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)